2016‎ > ‎Bjørn Enes‎ > ‎

Meir av Bjørn Enes

Siste kunngjøringer

  • Ideen om Memoar Bjørn Enes, med Ipaden i neven i ein monolog med seg sjølv om at det ikkje er nok å tenkje på framtida. Me må ta ansvar for fortida og. 
    Lagt inn 5. apr. 2019, 06:34 av Bjørn Enes
  • Metin Sepetioglu Hausten 2014 møtte eg Metin Sepetioglu i Side, Tyrka. Han fortalde om oppveksten sin i Kappadokia, og landskapet der høyrdest så utruleg ut at eg slo til då han tilbaud ...
    Lagt inn 5. apr. 2019, 06:31 av Bjørn Enes
  • Historia om Gazinzigua Florence Hausten 2015  var eg på reportasjereise fro Fædrelandsvennen i Rwanda. Det var eit år etter folkemordet. Heile landet var sterkt prega av det som hadde hendt, det var sterke inntrykk ...
    Lagt inn 5. apr. 2019, 06:29 av Bjørn Enes
Viser innlegg 1 - 3 av 3. Vis mer »

Ideen om Memoar

lagt inn 5. apr. 2019, 06:34 av Bjørn Enes

Bjørn Enes, med Ipaden i neven i ein monolog med seg sjølv om at det ikkje er nok å tenkje på framtida. Me må ta ansvar for fortida og. 
Om Memoar-ideen


Metin Sepetioglu

lagt inn 5. apr. 2019, 06:31 av Bjørn Enes   [ oppdatert 5. apr. 2019, 06:31 ]

Hausten 2014 møtte eg Metin Sepetioglu i Side, Tyrka. Han fortalde om oppveksten sin i Kappadokia, og landskapet der høyrdest så utruleg ut at eg slo til då han tilbaud meg å vere med for å sjå. Han ville høyre om eg trudde nordmenn kunne vere interesserte i å reise dder saman med han. Dette er historia som kun ut av turen med han: 

Meir av historia er å finne på nettsida me seinara laga i hop, du finn henne på adressa www.cappadocia.eu

Forteljinga om Metin SepetPå vegen attende - gjennom Taurusfjella til kysten - var det ikkje berre tid for gode samtaler, men også for song. Dette er Metin sin versjon av "Eg kan klare meg utan deg" - ei folkevise frå Kappadokia. Den handlar om den utilnærmelege jenta som ikkje synest friaren er god nok - heilt til han seier okey, eg kan finne meg ei anna jente eg....... 

Metin syng
Historia om Gazinzigua Florence

lagt inn 5. apr. 2019, 06:28 av Bjørn Enes   [ oppdatert 5. apr. 2019, 06:29 ]

https://vimeo.com/120967824
Hausten 2015  var eg på reportasjereise fro Fædrelandsvennen i Rwanda. Det var eit år etter folkemordet. Heile landet var sterkt prega av det som hadde hendt, det var sterke inntrykk. 

Det sterkaste var møtet med Gazinzigua Florence. Ho var seksten år då eg møtte ho. Ho var vansira i andletet og og hadde store probem med å gå. men dei såra ho må ha hatt inni seg var mykje meir alvorlege, sjølv om dei ikkje var moglege å sjå spor av på utsida. Historia hennar var så opprørande at det vart hpvudhistoria på heile reportasjeturen. 

Det er jo gått mange år sidan no, men så viste det seg at ein av dei som kom inn med FN sin høgkommisær for flyktningar etter at alt var over, lækjaren Tor Harald Kristiansen frå Flekkefjord, hadde helde kontakten med folk i Rwanda i alle år etterpå. Rundt seg hadde han bygd opp ei gruppe entusiastar som mellom anna hadde fått skulane i Flekkefjord til å samle inn pengar til ulike tiltak i Rwanda gjennom alle åre. 

Dei hugsa mine forteljingar, og i mars 2015 vart eg invitert til Flekkefjord for å fortelje og reflektere over dette tjue år gamle minnet. Det var då eg laga denne digitale forteljinga:
 

Rwanda 1994


1-3 of 3